bakgrund

Bloggintresserade

söndag 9 januari 2011

Nytt År!

Helt otroligt vad tiden går fort igentligen, redan den 9 januari idag, man hinner ju inte med.
Jag har varit sjuk i nästan 1 vecka, så jag har inte pysslat så mycket.

Igår blev jag riktigt sugen igen och kollade runt lite på olika utmaningar.
Jag såg att scrapgalen, svensk scrapbooking och pysseltagen hade några riktigt kuliga utmaningar, så jag har knåpat ihop till 2 av dem, den tredje kommer, var så säker.

När mammas man fyller 65, ska han få ett album av mig, så det blir perfekt att göra Lo:s till utmaningar framöver.

Först har vi scrappgalens utmaning, man fick bara använda sig av 2 färger, svart och vitt fick förekomma, men de fick inte ta över. Lät som en kulig grej, så den gjorde jag igårkväll.

Jag älskar att kladda och färga in olika dekos, så här är tagsen och pippisen lite extra arbetade.
Pippisen är även 3d-lackad.  Bokstäverna på den undre tagen har bästaste Bellamio tipsat om, den är av foam. Dem har jag målat med brun smooch och så lackat över, blir en fin effekt, precis som BellaMio tipsade. Tack för det vännen.Till svensk scrapbooking som är en skisstävling, så gjorde jag även här en Lo till bäste plastmorfar.
Jag har även här kladdat och lekt lite. Tog ett vitt papper och la Tim Holtz masker på pappret och sprutade olika mister på, jag älskar den tekniken, jag älskar även den stora blomman som är en die av Tim Holtz, mycket användbar. Jag har även använt 2 st punchar från Martha Stewart, den översta är precis nyinköpt och den har funnits på min önskelista länge. LÖVE It!!!
Hoppas Plastmorfar blir glad för sitt album.....Varje måndag, så har jag den förmånen att gå på kurs hos bästaste BellaMio. Vi är ett härligt gäng som träffas för pyssel och smarrigt fika, tänk vi har även fått tillskott på en av tjejernas man.
Han är hur duktig som helst, är lite avis på hans färgteknik. Ni skulle se hans färgläggning med copic ciao, oj säger jag bara....Där ligger man i lä.

Hur som helst, så har jag jobbat på ett projekt hela förra terminen. Ja, själva stommen tog 1 gång att göra, men att dekorera boken tog tid hihihihihihi. Jag visste verkligen inte hur jag ville ha den.
Men så plötsligt, så talade boken om för lilla mig hur den ville se ut hihihihihihihi...

Jag färgade in den så klart med 1 st minimister som jag fyllde med vatten, några droppar black sot refill och lite pulver perfect pearl. Jag är så otroligt nöjd med resultatet.
Boken band jag in med Mio:s BIA ( bind it all från zutter), det var så roligt att jag själv har beställt en från scrapgalen. Vad ska jag använda boken till då undrar ni säkert, jo första gången på scrapträffen, så såg jag att Mio hade just en sådan bok och i den förvarar hon sina spellbinders.
Alltså: man skär till rätt storlek på sina blad man vill ha, limmar dit 1 bit övningskörningsskylt
 ( jag delade 1 skylt i 3 delar) och så limmar man dit papper allra överst, smart va. Spellbindersen sitter perfekt över pappret. Så tack igen min superfiffiga vän för det tipset. Jag kommer göra fler sådana böcker, det kan jag lova.Jaha gott folk, det var allt för nu, men kommer snart med fler alster.

Kramen/ Johanna

4 kommentarer:

 1. Den där boken tycker jag mig känna igen ;) men superfin är den!!

  Gillar så klart dina båda LO's oxå, tror din mammas man kommer bli jätteglad!

  Kramis

  SvaraRadera
 2. Hallå babe!

  Super fina grejor du gör! Ska bli så kul att ses igen.

  SvaraRadera
 3. Kristofer tackar för berömmet! ;-)
  Vill också göra en sån bok, såå fin...fast kanske skulle skaffa en stansmaskin först. :P
  Kram och krya på dig vännen!

  SvaraRadera
 4. Hej Johanna! Hittade detta i Stempelgledes blogg, kanske kan vara värt att testa med dina fina fotostämplar:

  http://stempelglede.typepad.com/stempelglede_design_team_/2010/12/photo-stamp-tutorial-slik-bruker-du-fotostempler.html

  Kram kram!

  SvaraRadera